Estrena del Cabrot petit del Vendrell

noticia_Cabrot petit2019-06-19T05:35:52+00:00

Estrena del Cabrot petit del Vendrell

El 18 de maig de 2019 es va estrenar el Cabrot petit del Vendrell dissenyat i construït per Dolors Sans. En l’acte de presentació va ser apadrinat pels dracs  Víbria del Vendrell, Drac petit de Sant Roc de Tarragona, Vibrieta de Tarragona, Drac petit de la Geltrú i la Farnaqueta de Cambrils i la presència del Cabrot del Vendrell naturalment.

L’acte va estar organitzat al voltant d’una llegenda sobre les ganes del Cabrot de disposar de  descendència. El Cabrot Petit va sortir de les portes de església del Vendrell i un àngel amb una espasa de foc el va fer fora, mentre al mateix temps el Cabrot l’acollia acompanyat de una colla de diables.  Després es va iniciar un cercavila amb totes les bèsties de foc que va acabar amb un castell de foc des de dalt del campanar.

El projecte de Cabrot Petit sorgeix del  Cabrot del Vendrell, de l’any 1991.  Consistia en fer  una recreació del Cabrot quan era petit, o sigui quan era infant. Per aquest motiu no és una rèplica a escala del drac gran sinó un drac nou amb personalitat pròpia. El Cabrot Petit és igualment un Llucifer que cavalca sobre dos dracs. Com que representa que el personatge té els trets d’un simi quan és una cria, les formes de la cara, els trets dels pòmuls i la mirada són més amables i no tant agressius com el Cabrot gran. Al mateix temps el cos del Llucifer-infant té les formes més arrodonides, pròpies d’un nadó, i manté les potes de boc. Els dos dracs tenen caps de serp també amb un aire propi d’una cria de serp.