Drac La Plaga de Puigdàlber

noticia_laplaga2021-12-19T16:21:41+00:00

Estrena del drac La Plaga de Puigdàlber (Alt Penedès)

El 3 de desembre  de 2021 es va presentar a Puigdàlber (Alt Penedès) el drac “La Plaga”. La creació del drac és una iniciativa de la nova associació anomenada La Plaga i és la primera imatge festiva de la població.

El drac és una mosca en referència a una dita sobre la presència de mosques a la festa major de Puigdàlber. Fins i tot hi ha qui diu que mengen els canelons amb mosques o també en diuen la festa major de les mosques. Una altra llegenda comenta que la festa major de Puigdàlber, que és la última de l’any del Penedès, és a on van a morir les mosques i que neixen a Sant Pau d’Ordal, que és la primera festa major de l’any.

El disseny és una mosca vulgar amb tots els trets que la caracteritzen: sis potes, una mandíbula prominent amb unes pinces, dos grans ulls de facetes de color vermell que estan il·luminats i unes ales translúcides tant grans com tota la mosca. Tot el cos està gravat amb una textura i disposa de grans pèls negres. El pintat és expressionista  recalcant el volums i destacant les diverses parts de la bèstia per tal de potenciar els eu aspecte ferotge propi d’un drac. Disposa de 9 punts de foc, és per un portador i pesa 45 quilos. Des de la mandíbula a la cua mesura quatre metres.

.