Estrena drac porc senglar de Rubí

noticies_porc_senglar_rubi2020-03-26T16:42:23+00:00

Estrena del drac porc senglar de Rubí

El dia 22 de febrer de 2020 es va presentar el nou drac de la colla de Diables de Rubí: un porc senglar. El drac és un porc senglar agressiu i de proporcions notables que substitueix a un drac anterior que la colla de diables de Rubí  va crear l’any 2004, ja que aquest és l’animal que representa la colla en el seu logotip.  Amb el pas dels anys però, la bèstia, feta de cartó-pedra, havia acumulat desperfectes i s’havia de reparar constantment. Aquests són els principals motius pels quals la colla va decidir encarregar-ne una de nova aprofitant la celebració del seu vint-i-cinquè aniversari.

Al marge del logo de la colla de diables, el porc senglar a l’època medieval, tenia un sentit totalment negatiu. Simbolitzava la brutalitat, al còlera, la ira, els pecats especialment la luxúria i la peresa, es considerava ferotge i un símbol del dimoni que terroritza la gent. Fins i tot en algun “Bestiari” es presenta com animal oposat al xai, símbol de Crist. El drac és un porc senglar ferotge seguint aquest simbolisme, amb ulls encesos de sang i una posició d’atac, amb les potes davanteres amenaçadores i un cos musculat amb un cap i uns ullals notables i agressius.

El nou drac porc senglar es va estrenar dins la rua de Carnaval de manera excepcional. El drac disposa de 12 punts de foc i, com l’anterior, la durà una sola persona. La nova figura està feta de fibra de vidre, pesa al voltant de 20 quilos i té l’obertura de visibilitat a la boca