Loading...
Aigua i Foc2019-01-12T12:05:35+00:00

Project Description

Aigua i Foc

La gegantona Aigua de Cunit representa una noia jove amb elements relacionats amb l’aigua, tant aigua dolça com aigua de mar. És una gegantona en femení per simbolitzar l’aigua com a element de fecunditat i naixement , origen de vida com és l’aigua i també el sexe femení.

Al cap porta elements que són glaç cristal•litzat, o sigui les estrelles que forma el gel, una de les formes que adopta l’aigua. A la cara hi té un petit maquillatge que fa referència als rius, amb un afluent. El cos porta una vestimenta amb elements i formes diferents que adopta l’aigua, formes aquoses de rius, de mar, d’onades .A la mà dreta hi té un gripau, un animal d’aigua dolça molt freqüent a la nostra comarca i un símbol de la vida animal que s’origina, i es transforma, al voltant de l’aigua. A la mà esquerra hi port una versió del trident de Neptú  o Posidó, el déu del mar romà i grec, una referència a l’aigua dels oceans.

Del vestuari en pengen unes botelles que van plenes d’aigua amb elements al seu interior. Les botelles s’aguantaran en unes xarxes, referència l’activitat humana de pescar.

El gegantó Foc és masculí perquè el foc sempre s’ha representat com una força pròpia del sexes masculí. Representa un noi jove, ple de força. Al voltant del cap porta un cercle de foc, en referència al sol, la font de la calor i la vida humana i a més és una bola de foc des del punt de vista físic. La cara del gegantó és de diable i de follet. Diable com a símbol de l’Infern i del foc que crema i al mateix temps dels propis diables de la cultura popular que són un ball de foc. El cos està ple de flames com si fos un volcà que crema. El pit representa precisament les pedres volcàniques.

A la mà dreta porta un martell de ferrer, símbol del déu romà del foc Vulcà i del déu del foc  grec Hefest. El martell simbolitza tant el déu de l foc com el domini del foc que tenen els humans amb l’art de la forja. A la mà esquerra porta una flama que neix de la pròpia mà, com a símbol de la capacitat dels sers humans de fer “néixer” foc i de controlar el foc amb les nostres mans .Del cos li penja un cinturó de coets i petards, simbologia de l’ús lúdic i de festa del foc, en forma de castells de foc o bé carretillades de diables i dracs.

NOM : Aigua i Foc

POBLACIÓ: Cunit

ANY: 2009

DISSENY ORIGINAL