Loading...
Alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat2019-01-13T19:11:14+00:00

Project Description

Alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat

La gegantona és  un retrat de  Núria Marin, l’alcaldessa de  l’Hospitalet de Llobregat, i  al mateix temps és un símbol de la pròpia ciutat.

El vestuari de la gegantona és dels anys 20 del segle XX. En aquesta època, L’Hospitalet va ser anomenada ciutat pel rei Alfons XIII l’any 1925. D’aquesta manera es relaciona el vestuari amb l’any de proclamació del títol de ciutat.

A la mà dreta portarà la vara d’alcaldia coma símbol del seu càrrec. També és una referència a la primera dona que és alcaldessa de la ciutat. A la mà esquerra porta una plata de l’època. Al damunt de la plat hi ha tres objectes: un plat amb sal, un pa i una gerra amb branques de xiprer. El pa i la sal són els símbols clàssics d’hospitalitat que es donaven a l’època medieval i que encara perdura en el refranyer. Per exemple es diu “negar a algú el pa i la sal” com a símbol de rebuig, de no voler a aquesta persona. El xiprer és un arbre de benvinguda i acollida. . Actualment encara es poden veure molts xiprers a les entrades de masies i cases en el món rural a Catalunya i altres llocs com Itàlia.

El simbolisme per tant del xiprer i el pa i la sal és una relació directa amb l’Hospitalet, ja que és signe d’hospitalitat i d’acolliment. I històricament, especialment al segle XX, L’Hospitalet ha estat una ciutat d’acollida.

NOM : Alcaldessa de L’Hospitalet

POBLACIÓ: L’Hospitalet de Llobregat

ANY: 2016

DISSENY ORIGINAL  A PARTIR D’UN RETRAT