Loading...
Drac Mamut de La Canonja2022-08-02T17:41:00+00:00

Project Description

DRAC MAMUT DE LA CANONJA

El

A la Canonja hi ha l’important jaciment arqueològic del Barranc de la Boella, on s’han trobar restes notables d’una espècie de Mamut anomenat Mammuthus meridionalis .Aquest mamut meridional no era tant pelut com els altres de la seva espècie, ja que vivia en zones més càlides i és el motiu de la creació del drac Mamut.

El drac Mamut és una peça en posició agressiva, com atacant a la gent per reforçar el seu to de drac i es reforça aquesta intenció amb les potes de davant aixecades i la trompa enlaire. Sembla ser que era una de les conductes dels mamuts a l’atacar. Els ullals retorçats és el seu element més característic. No era un mamut pelut com el de l’imaginari de la gent . Per relacionar la imatge del mamut amb la realitat, s’ha fet una melena al cap, pèl curt al llom que s’acaba amb la pell sense pèl a la part inferior.

La figura té un aire naturalista i es contraposa amb un pintat més expressionista que reforça els volums i l’actitud agressiva, pròpia dels dracs. Seguint la tradició catalana dels dracs, el Mamut és una peça de dos portadors que van amagats per unes faldilles amb l’escut de la Canonja brodat.

El Mamut és de fibra de vidre ( reïna de polièster). Les potes i els suports dels portadors són d’alumini. Pesa 45 quilos i  sobre els potes mesura 3 ,20 metres d’alçada i 2,90 metres de llargada .  Disposa de 9 punts de foc distribuïts als ullals, les orelles i la cua.

NOM : Mamut

POBLACIÓ: La Canonja

ANY: 2021

PORTADORS: 2

DISSENY ORIGINAL