Loading...
Draga de Cunit2019-01-12T13:36:22+00:00

Project Description

Draga de Cunit

La  Draga és una drac marí.Té un sol cap i un cos envoltat d’elements que recorden a les algues i amb tota la pell repleta d’escames. Tota la forma del cos és allargada amb una espectacular cua. Com a monstre disposa de 8 potes amb els seus corresponents dits. Destaca el disseny i forma de les ales que tenen una estructura de vitrall de colors.

Segons el conte que s’ha escrit sobre la Draga, els colors de les ales són els de la posta de sol ja que cada dia al capvespre la Draga contemplava com el sol es ponia. Té una llargada de 4 metres i una alçada de 2,30 metres i és per a un sol portador. Disposa de 14 punts de foc.

De manera paral·lela a la construcció de la Draga, Manel Güell ha escrit un conte sobre els seus orígens. La història explica com l’ou on hi havia la Draga va anar al mar i allà va néixer i va créixer amb un dofí amic seu. Però s’enyorava i al cap de 7 anys, quan ja li havien crescut les seves potes, va deixar el mar per buscar als seus pares. I més endavant la història narra com la Draga va arribar a Cunit i es va fer amiga dels nens i nenes del poble. Fruit d’aquesta amistat és el compromís de anar-los a visitar un cop l’any, cada festa major.

NOM :Draga de Cunit

POBLACIÓ: Cunit

ANY: 2008

PORTADORS: 1

DISSENY ORIGINAL