Loading...
Frida2019-01-13T19:12:17+00:00

Project Description

Geganta Frida de Tarragona

La geganta Frida és un retrat de l’artista mexicana Frida Khalo (1907-1954) coneguda pels seus quadres intimistes i surrealistes La tria del personatge està justificada per la seva condició de discapacitada i per la seva capacitat d’afrontar el seu estat de salut, amb energia, ganes de viure i com va sublimar i reflectir el seu dolor i la seva situació física a través dels seues quadres. La seva vida és una lliçó de superació malgrat la seva discapacitat física i també s’ha convertit en una veritable icona moderna i símbol de defensa dels drets de les dones i de la llibertat.

El vestuari està inspirat en la indumentària que ella portava habitualment, seguint l’estil ètnic mexicà. A una espatlla porta un mono, un animal que simbolitza els fills que no va poder tenir degut a la seva discapacitat. A la mà esquerra, porta una composició feta amb pinzells per fer referència a la seva vessant d’artista pintora. Aquests pinzells estan units per una estructura que reprodueix l’arnès que Frida Khalo va haver de portar molts anys degut als seus problemes. L’estructura de l’arnès és també un símbol de la discapacitat. A la mà dreta portarà cada any el programa de els festes de Santa Tecla.

El cavallet de la geganta porta una estructura amb rodes que permet que s’hi acobli una cadira de rodes, mitjançant uns braços articulats que s’adapten a qualsevol model de cadira, ja sigui elèctrica o manual. La reixeta pel portador està adaptada a l’alçada dels ulls de la persona assegut a la cadira. També hi ha una reixeta superior perquè la puguin fer ballar dempeus, sense necessitat d’espatlleres, i així pot ser portada per qualsevol persona sense haver de fer força o patir per l’equilibri. La geganta té una alçada de 3,10 metres i pesa 25 quilos, sense comptar el mecanisme de les rodes. És la primera geganta dissenyada especialment per persones discapacitades.

NOM : Fidra

POBLACIÓ: Tarragona

ANY: 2018

DISSENY ORIGINAL