Loading...
Gota de sang2019-01-13T18:32:43+00:00

Project Description

Gota de Sang

El disseny s’inspira en la gota de sang que és el logotip de la Federació de Donants de Sang de Catalunya. A partir de que les persones que donen sang donen vida, s’ha dissenyat una gota de sang amb rostre humà de la qual en neix un arbre, símbol de la vida que li prové de la sang/sàvia dels donants. A les fulles dels arbres hi ha escrits noms de persones a una banda i a l’altre de la fulla. El nom d’una banda  simbolitza el donant i el nom de l’altra banda el receptor de la sang. Els noms són catalans, espanyols, àrabs, xinesos, anglesos…etc per reflectir la multiculturalitat de persones a Catalunya que donen i reben sang.

La gota de sang té la cara d’un follet que simbolitza l’aspecte  màgic de la sang  que dóna vida i també reforça la relació de la sang/vida amb la natura.

El vestuari segueix la línea fantàstica i alegre del follet amb el coll com si portés un coixí rodó, que a més serviria per tapar la base del capgròs. La faldilla també bufada i les arrels que pengen de la faldilla que tant són arrels de vida com venes del cos humà. El color blanc del vestuari fa referència al color habitual en l’àmbit sanitari.

El capgròs va ser una iniciativa de l’associació local de Vilafranca tot i que el capgròs també l’utilitzen altres associacions locals de Catalunya

NOM : Gota de sang

POBLACIÓ: Vilafranca del Penedès

ANY: 2015

DISSENY ORIGINAL