Loading...
Ocellaire2019-01-11T17:40:01+00:00

Project Description

Ocellaire

La gegantona “L’ocellaire” és una al·legoria a la llibertat humana. El cap és de personatge màgic, mig de follet, amb un barret en forma d’ocell seguint una estructura del forjat d’estil modernista, tal com són molts edificis de l’Eixample.

El cos és una gàbia daurada que té la porta oberta, simbolisme de que la possibilitat de la llibertat és dins de nosaltres i que podem ser presoners o alliberar-nos. La gàbia té al seu interior ocells metàl·lics, de llautó. Són el símbol de les coses materials fetes pels homes i que són presoneres dins de la nostra gàbia. Ens avisa del risc de ser esclaus de les possessions materials i d’una vida lluny de la natura.

 A una mà hi ha una òliba, el símbol de la saviesa i de la deessa Atenea en la mitologia grega, que ha aconseguit la llibertat i ja és fora de la gàbia. L’altra mà porta un niu amb ous, símbol de la vida, la fecunditat i de l’esperança si decidim ser lliures. La gegantona té unes ales que també simbolitzen l’afany de llibertat de les persones.

NOM : Ocellaire

POBLACIÓ:  Barri de l’Eixample (Barcelona)

ANY: 2012

DISSENY ORIGINAL