Loading...
Ramon de Copons i Josepa de Sarriera2019-01-12T18:44:00+00:00

Project Description

Ramon de Copons i Josepa de Sarriera

Els personatges dels gegants són Ramon de Copons, primer marquès de  Moja, títol concedit el 1702, amb el nom de senyor de la Torre de Moja, i Josepa de Sarriera i de Copons, darrera marquesa de Moja, morta el 1865.

La família Copons té diversos membres que són coneguts per la seva presència pública a la vida política catalana. L’edifici barceloní on van viure els Copons és el Palau Moja, a les Rambles de Barcelona, encara conegut amb el nom de Palau Moja. La tria dels dos personatges, home i dona, es deguda a la seva qualitat de primer i darrer membres del marquesat de Moja.

Per reforçar el simbolisme dels dos personatges, el gegant porta un medalló amb  la torre medieval de Moja. La geganta porta dibuixat al ventall de la mà la façana del palau Moja de Barcelona. Així s’explica la vessant del Penedès, origen del marquesat i la faceta ciutadana dels dos personatges.Els vestuaris estan basats en documents de l’època. El gegant porta un vestit molt habitual al país al segle XVII i la geganta un clàssic vestit de ciutat del segle XIX.

NOM : Ramon de Copons i Josepa de Sarriera

POBLACIÓ: Moja

ANY: 2006

DISSENY ORIGINAL